Een tuin die verwelkomt

SYNTRA Hasselt had een voortuin nodig die de studenten en docenten verwelkomt nog voordat ze het gebouw binnengaan. De tuin ligt in een helling en is aangeplant met strips van siergrassen en groenblijvende heesters. Ze zijn zo geplant dat ze structuur geven aan de voortuin en de wandelaar een specifiek gevoel geven: bij het binnengaan, begeleidt de beplanting je richting …

Origineel budgetvriendelijk

Een strakke as naar de voordeur in een stijlvolle grindsoort bepaalt het uitzicht van deze voortuin. Het plantvak tussen de hoge muren is ingevuld met speelse planten die een contrast vormen met het strakke pad. De opdracht voor de achtertuin was duidelijk: budgetvriendelijk, maar origineel. Dezelfde grindsoort als in de voortuin komt terug, maar de achtertuin heeft in tegenstelling tot …

Klassiek en modern verweven

De eigenaars lieten een zwembad en poolhouse aanleggen en hebben extern een ontwerp laten tekenen voor de renovatie van de gehele tuin. Klassieke en moderne elementen zijn met elkaar gecombineerd, met als resultaat een tuin om heerlijk te relaxen. Rondom het zwembad zorgen vaste planten voor sfeer. Ze bakenen het terras en het zwembad af, maar geven tegelijkertijd voldoende openheid …

Dynamisch tuintje met annex

In deze tuin is een annex ingeplant waarvan de eigenaars dagelijks gebruik maken. Een vlotte doorgang van het huis naar de bijbouw was dan ook heel belangrijk. De schuine as die daardoor is ontstaan, was meteen de basis voor dit dynamische ontwerp. De tuin heeft slechts de omvang van een stadstuin, maar bevat toch alle noodzakelijke functies: van blits terrasje, …

Ovaalvormig gazon

Deze bestaande tuin had een nieuw fris gazon nodig. Vóór de grasmatten werden gelegd, is er een lichte herprofilering gebeurd zodat terras, gazon en plantvakken beter op elkaar zouden aansluiten. Tussen de border en het gazon is een afboording voorzien. Op die manier blijft de ovaalvormige ronding van het gazon intact.

Vergroening voortuin langs verkeersader

Deze voortuin bestond voordien uit een strook kiezel, zonder meer. De bewoners kozen er resoluut voor om hun voortuin langs de steenweg te vergroenen. De oprit mocht een facelift krijgen en de kiezel mocht plaatsruimen voor een hedendaagse aanplant. De oprit in grasdallen is nu vlot toegankelijk voor de gasten van het symfonieorkest van de bewoners. De voortuin kreeg structuur …