Spiegeltuin

AanlegOntwerp

In deze tuin hebben we achteraan tegen de muur een spiegel geplaatst. Door een lichte kanteling, wordt het omliggende groen weerspiegelt. De functie hiervan? Optisch bedrog. De spiegel doet u namelijk denken dat er nog een achterliggende ruimte is… die er eigenlijk niet is. Maar zo lijkt dit kleine stadstuintje wel een stuk groter.

Een diagonaal pad geeft de tuin een strakke uitstraling, maar het groeiende groen zal met de tijd het geheel doen omvormen tot een groene en kleurrijke oase. Let ook op de muren: een zwart gekaleide muur naast een wit geverfde.

Grenzend aan het huis: een houten terras en ingebouwde bank. Een warm materiaal, als contrast met de strakke lijnen. De eigenaars kunnen lekker met de rug tegen de wand genieten van het zonnetje… en hun nieuwe tuin!