Terug naar overzicht

FRISGROENE TUIN BIJ WOON-EN ZORGRESIDENTIE

“Het zit in de kleine dingen. Aanvoelen en zien wat mensen kunnen en niet zozeer wat niet meer kan. Afstemmen op ieders belevingswereld.” Dat is de basisvisie van woon- en zorgresidentie den Anker. Ze willen hun bewoners een thuis geven die aansluit bij het leven dat ze gewoon waren. Dat vraagt een eigentijdse aanpak. Het was onze taak als tuinarchitect om naadloos aan te sluiten bij deze gedachte.

We maakten daarom geen tuin die zomaar klassiek en voorspelbaar was. We gingen net voor dat andere: een eigentijdse vorm, moderne materialen en een duidelijke lijnvoering. Op die manier geven we de bewoners enerzijds een duidelijk handvat om de tuin te kunnen gebruiken. Anderzijds laten we hen echt thuis voelen door de strakke lijnen in te kleden met een warme, aangename aanplanting. Hedendaagse planten combineren we met planten die de bewoners zeker kennen van de tuin die ze bij hun oude woonst hadden.

De wens was om aan de tuin ook een parkeergelegenheid te maken. We kozen ervoor om dit deel niet apart af te sluiten, maar deel te laten uitmaken van de tuin. De plek wordt zo multifunctioneel en schept meer ruimtelijke beleving. De bewoners waren getuige van de aanleg. Ze keken door het raam en zagen dat het goed was.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin?

Contacteer Eef
Afspraak

Wil je ook een tuin die je elke keer weer weet te prikkelen?

Maak een afspraak