Van a tot z

Tuinontwerp

Een tuin die perfect past bij je woning, je omgeving, bij jou. Onze ervaren tuinarchitecten voelen je aan en werken een eigentijds en doordacht tuinontwerp uit, volledig op maat, volgens een stappenplan. En dat voor particulieren en bedrijven. Originaliteit is onze standaard.

PERSOONLIJK ADVIES

Wat je wil is een betrokken tuinarchitect met kennis en ervaring. Dat zijn we, dat hebben we. Maar wat wij eerst en vooral doen, is naar jou luisteren. Zien, horen, voelen, wat jij belangrijk vindt. Het draait om een tuin op maat van jou. We zijn eerst luisteraar en pas dan inspirator en ontwerper.

Originaliteit is onze standaard. Ons lijnenspel zal je verbazen. Het is telkens weer sprekend, pittig, maar ook functioneel doordacht en technisch onderbouwd. Ecologie en duurzaamheid zijn overal verweven. Ons ontwerpproces bestaat uit een stappenplan. Ieder aspect dat in een tuin voorkomt, halen we aan en pluizen we uit. Het eindresultaat: een krachtig tuinontwerp en goede voorbereiding die samen leiden tot een hoog kwalitatieve tuin waarvan jij kan genieten.

Wil je ook een tuin die je elke keer weer weet te prikkelen?

Contacteer ons
Fase 1
HET GESPREK EN ONTWERP
Fase 2
Feedback
Fase 3 & 4
Meetstaat en materialenplan
Fase 5
Beplantingsplan

HET GESPREK EN ONTWERP

Dankzij ons vast planningsproces heb je als klant op elk moment zicht op de planning van je nieuwe tuin. Beslis je na een eerste verkennend gesprek om met ons in zee te gaan, dan spreken we af voor een diepgaand gesprek over je tuin. Onze tuinarchitecten hebben een reeks vragen voor je klaar die peilen naar je wensen, de stijl van je huis en je levenswijze. We komen bij je ter plekke, kruipen een beetje onder je huid om te weten wat belangrijk is voor jou. We meten de tuin op en doen een verkenning. Met die informatie kunnen we verder om een tuinontwerp te maken, voor jou. Na een paar weken, staan we voor je deur: met een plan! We bespreken de visie van het ontwerp en wandelen aan de hand van het grondplan en de 3D’s door het hele plan. We hopen dat je smelt voor ons idee, daar.

Feedback

Zo’n nieuwe visie over je tuin, daar wil je even over nadenken natuurlijk. Ben je helemaal mee, of wil je nog wat aanpassingen doorvoeren? Wij luisteren naar je feedback en passen aan waar nodig zodat je ontwerp 100% op punt staat.

Meetstaat en materialenplan

Tijd om materialen te kiezen. Er bestaan er veel, dus wij begeleiden je in het maken van de juiste keuzes. We leggen je uit wat de voor- en nadelen zijn van ieder materiaal. We kiezen samen de kleuren en zorgen voor een passend geheel.

Tegelijkertijd werken we ook de meetstaat uit. Dat is een document dat alle aspecten van de tuinaanleg uitlegt. Van hoe iets technisch gemaakt wordt tot de prijs ervan. We duiden aan hoe wij kwaliteitsvol aanleggen, zodat je vol vertrouwen de aanleg tegemoet gaat. De meetstaat is onze kwaliteitsgarantie.

Beplantingsplan

Last but not least: de beplanting. We leggen in overleg vast welke planten, heesters en bomen een plek krijgen in je nieuwe tuin. Het beplantingsplan houdt rekening met kleur en geur, standplaats, je wensen, duurzaamheid en wijze van beplanting. Ons hart voor groen en kleur is de kers op de taart.

Communicatie

Communicatie is een van onze sleutels om tot een sterk eindresultaat te komen. En dat in elke fase van het proces. We informeren je, begeleiden, adviseren en zijn recht door zee. Staat het ontwerp op punt, dan zijn we voor jou hopelijk de ideale partner om de aanleg te realiseren.

Meer over tuinaanleg
Over ons

Tuinen die je zinnen prikkelen daar gaan we voor

Het moeten niet altijd stoere mannen zijn die een tuinbedrijf hebben.

Wijze woorden van Eef Coolen, onze leading lady. In 2014 stampte deze landschaps- en tuinarchitecte haar eigen groenbedrijf uit de grond. Ze liet het bedrijf uitgroeien tot een succesvolle onderneming met vijftien ervaren tuinspecialisten in dienst. Ons team werkt voor particulieren en bedrijven, groot en klein. We zijn gevestigd in Hasselt maar onze tuinen zijn wijdverspreid over het land.

Onze visie komt duidelijk voort uit onze naam: wij maken en onderhouden tuinen die de zinnen van onze klanten prikkelen. Denk aan krachtige lijnen die een heldere structuur scheppen in al onze ontwerpen. En een naturalistische aanplant die duurzaamheid uitademt. Elke tuin die we creëren is daarbij maatwerk. Ze weerspiegelt de wensen van onze klant én onze liefde voor de stiel.

Afspraak

Wil je ook een tuin die je elke keer weer weet te prikkelen?