Ontwerp

Jouw tuin moet uitstralen wie je bent. Met Bolster maken we eigentijdse tuinen voor particulieren en bedrijven, heel persoonlijk, met een stijl op maat. Krachtige lijnen, een onderhoudsvriendelijke tuin, aangepaste beplanting en een ecologische insteek. Daar staan wij voor.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een nieuwe totaalvisie, of wil je een deel van je tuin aanpakken? Ga je alles in zijn geheel uitvoeren of liever stapsgewijs? Bij Bolster starten we altijd met een verkennend gesprek, waarbij we de bestaande tuin en jouw wensen overlopen. Zo komen we tot een stappenplan op maat.

Neem contact met ons op

het gesprek

We werken heel bewust met een vast planningsproces, waardoor je als klant op elk moment zicht hebt op de nieuwe tuin en de planning. Als je na die verkennende ontmoeting met ons in zee gaat, spreken we af voor een diepgaand gesprek over jullie tuin. Met een lijst van een vijftigtal vragen peilen we naar jullie wensen, tegelijk nemen we ook jullie stijl van huis en leven in ons op. Ook gebeurt er in die fase een opmeting van de tuin. Met die info gaan wij als ontwerpers aan de slag. Dat allemaal staat voor fase 1.

voorontwerp en bespreking

In deze fase wordt het voorontwerp voorgesteld en kunnen jullie, samen met de ontwerper, alle aspecten bespreken en eventuele aanpassingen voorstellen. Dit is de enige fase waarin we aan uurtarief werken. Omdat sommige ontwerpen snel goedgekeurd worden en andere soms iets meer overleg vragen.

meetstaat en materialenplan

Fase 3 is eigenlijk, zowel voor jullie als voor ons, de belangrijkste fase: in een uitgebreid document – de meetstaat – wordt elke stap in de aanleg vastgelegd. Van de breedte van de klinkers of de tegels tot de dikte van de stabilisé onder de verharding of de exacte manier hoe het gazon wordt ingezaaid. Als Bolster zien we de meetstaat als onze kwaliteitsgarantie, de klant kan in dit document perfect meevolgen wat er in de tuin gebeurt. Tegelijkertijd wordt ook fase 4 opgestart: het materialenplan. In overleg met de ontwerper wordt hierin vastgelegd welke verhardingen er gebruikt worden, wat voor tegels, welke afrastering,…

beplantingsplan

In de laatste fase komt de beplanting aan bod. Zoals steeds in overleg leggen we vast welke planten, heesters en bomen in jullie nieuwe tuin een plek krijgen. In dat beplantingsplan gaat aandacht naar kleur, geur en duurzaamheid.

Communicatie

In elke fase is er uitgebreid ruimte voor overleg. Communicatie is één van onze sleutels om tot een sterk ontwerp te komen. Nadat we alle fases doorlopen hebben, hebben jullie een compleet plan voor de aanleg van de tuin. Uiteraard kan je ook daarvoor rekenen op het team van Bolster. Meer info vind je op de pagina aanleg.

Aanpassingen in bestaande tuin

Ben je niet op zoek naar een volledig tuinontwerp, maar wil je enkele voorstellen om je bestaande tuin meer te doen aansluiten bij je nieuwe wensen? Ook dat kan. Vanuit ecologisch standpunt bekijken wij dan ook hoe je het groen kan optimaliseren. Voor particulieren is dit interessant omdat we je tuin zo onderhoudsarmer kunnen maken. Voor bedrijven is dit zeker ook nuttig omdat zo’n aanpassingen de kosten in beheer op termijn doen dalen.

Raad en daad

Ook voor advies kan je aankloppen bij Bolster. Zit je met een probleem in de tuin en je weet niet hoe het op te lossen? We staan je graag met raad en daad bij. Moeten we het antwoord zelf schuldig blijven, dan gaan we op zoek naar een specialist ter zake om je vraag opgelost te krijgen. We werken aan een vast uurtarief voor advies: 50 euro per uur (excl. btw) + kilometervergoeding buiten Hasselt.

Foto’s: © Fotomakers

Bekijk ook onze andere diensten

AanlegOnderhoud

Referenties

Over Bolster

”Tuinen die je zinnen prikkelen, daar gaan we voor”

Het moeten niet altijd stoere mannen zijn, die een tuinbedrijf hebben. Ik ben Eef Coolen (31), afgestudeerd Landschaps- en Tuinarchitect en ik heb groenbedrijf Bolster opgestart in 2014. Het team van Bolster werkt voor particulieren en bedrijven, groot en klein. We zijn grotendeels actief in Limburg, met Hasselt als uitvalsbasis.

De naam ‘Bolster’ zet onze visie kracht bij. Wij maken en onderhouden tuinen die de zinnen van onze klanten moeten prikkelen. We gaan voor krachtige lijnen en een heldere structuur in onze ontwerpen. Alles wat we doen, vertrekt ook vanuit het hart, een natuurlijke passie voor groen. We streven ernaar om met onze klanten een duurzame (samen)werking op te bouwen. Duurzaam, dat wil zeggen dat we altijd vertrekken vanuit ecologische principes en een open communicatie.